Een vergunningsvrije dakkapel bouwen

Een dakkapel bouwen biedt een aanzienlijke verbetering van uw woning. U creƫert hiermee meer ruimte en licht op uw bovenverdieping. Veel mensen zien ertegenop om aan deze werkzaamheden te beginnen of hebben geen zin in het geregel rondom vergunningen. We hebben goed nieuws; de dakkapel specialisten van vandaag werken zeer snel en effectief en u hebt niet altijd een vergunning nodig voor een dakkapel.

Wel of geen vergunning?

In sommige gevallen is er een vergunning nodig voor een dakkapel om de veiligheid van uzelf en die van de omwonenden te kunnen garanderen. Ook moet er in bepaalde situaties rekening gehouden worden met het feit of de dakkapel wel past binnen de omgeving waar u woont. De algemene regel is dat wanneer uw dakkapel grenst aan openbaar toegankelijk gebied u altijd een omgevingsvergunning nodig hebt. Denk aan een dakkapel aan de voorkant van uw woning of aan de zijkant van een hoekwoning.

Voorwaarden vergunningsvrije dakkapel

We hebben hier samengevat wanneer u vergunningsvrij een dakkapel mag plaatsen. U hoeft geen vergunning aan te vragen voor een dakkapel aan de achterkant of zijkant van uw huis als dit gedeelte niet grenst aan openbaar toegankelijk gebied. Verder dient de dakkapel een plat dak te hebben en mag vanaf de voet van de dakkapel niet hoger zijn dan 175 cm. Ook moet de onderkant van de dakkapel meer dan 50 cm, maar minder dan 1 m, boven de dakvoet liggen. De bovenkant van de dakkapel moet meer dan 50 cm onder de daknok zijn geplaatst en de zijkanten meer dan 50 cm van de zijkanten van het dakvlak.

Beoordeling