Soorten dakkapellen

Dakkapellen zijn er in allerlei soorten en maten. U hebt niet alleen keus uit verschillende materialen, maar ook uit diverse types. Voor een dakkapel wordt er vaak gebruik gemaakt van hout, kunststof of prefab. Hieronder vindt u verschillende soorten dakkapellen met een korte omschrijving.

Dakkapel met plat dak

Een dakkapel met een plat dak wordt veel toegepast op nieuwbouwwoningen. Een groot voordeel van dit type dakkapel is dat het aan de achterzijde van de woning vrij geplaatst mag worden als er wordt voldaan aan de normen van VROM.

Dakkapel met eenzijdig verhoogde nok

Bij een dakkapel met een eenzijdig verhoogde nok wordt het dakvlak van één kant langer gemaakt. Hierdoor ontstaat er aan de andere kant van de dakkapel extra ruimte. Er kan extra ruimte onder de nok gecreëerd worden door de nok verder van het dak te verleggen. Voor dit type dakkapel is altijd een vergunning nodig.

Dakkapel met tweezijdige verhoogde nok

Bij een tweezijdige nokverhoging wordt de hele constructie van het dak omhoog getrokken. De nok van het dak schuift alleen omhoog, niet naar voren of naar achteren. De constructie van het dak verandert met een nokverhoging, het uitvoeren is een grote klus. Voor dit type dakkapel is altijd een vergunning nodig.

Dakkapel met sleepdak

Een dakkapel met een schuin dak loopt schuin met het dak mee en het dak van de dakkapel is afgewerkt met dakpannen. Dit type dakkapel wordt als het ware één met de woning. Voor de plaatsing van dit soort dakkapel is altijd een vergunning nodig.

Beoordeling