Dakkapel offerte
Selecteer hieronder uw provincie

Nederland dakkapel specialist zoeken

Limburg Noord-Brabant Zeeland Zuid-Holland Utrecht Overijssel Flevoland Noord-Holland Drenthe Groningen Friesland Gelderland

Dakkapel offerte

Welkom op onze website. Bij Offerteparadijs.nl zijn lokale bedrijven aangesloten die dakkapellen plaatsen. Hier krijgt u de mogelijkheid om meerdere offertes te vergelijken op prijs en kwaliteit. Vraag direct een dakkapel offerte aan.

Een dakkapel geeft extra ruimte aan een woning met een hellend dak. Een hellend dak is vaak niet zo praktisch in gebruik, maar met een dakkapel kan er ruimte gecreëerd worden voor bijvoorbeeld een extra slaap- of studeerkamer.

Soorten

Dakkapellen zijn er in veel soorten en maten. Hieronder vindt u welke materialen het meest worden toegepast en welke types dakkapellen:

  • Houten dakkapel
  • Kunststof dakkapel
  • Prefab dakkapel
  • Dakkapel met plat dak
  • Dakkapel met schuin dak

Een korte beschrijving van de soorten

Hout is het goedkoopste materiaal dat wordt gebruikt voor een dakkapel. Met hout kunt u zelf de kleur bepalen door de dakkapel te verven. Een dakkapel van hout heeft wel wat onderhoud nodig, als dit goed gebeurt kan hij jarenlang mee gaan.

Kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel is in de aanschaf wat duurder dan een houten dakkapel. Voordeel ten opzichte van een hout is dat kunststof een zeer goede isolatie heeft, wat u weer op de energiekosten bespaart. Een kunststof dakkapel vraagt om weinig onderhoud.

Prefab dakkapel

De prefab dakkapel is over het algemeen de duurste, maar ook prefab isoleert uitstekend wat een hoop geld scheelt. Ook de prefab dakkapel is onderhoudsvrij.

Dakkapel met plat dak

De meest voorkomende dakkapel is de dakkapel met een plat dak. Deze is ook het goedkoopst, omdat er door de eenvoudige constructie niet zoveel veranderd hoeft te worden aan het huidige dak. Dit is tevens het enige soort die zonder bouwvergunning geplaatst kan worden. Wel heeft een dakkapel met een plat dak regelmatig onderhoud nodig, omdat er meer rommel op blijft liggen dan op een schuin dak. Met veel rommel op het dak kan er lekkage ontstaan.

Dakkapel met schuin dak

Voor een dakkapel met een schuin dak wordt vaak gekozen, omdat het er mooier uitziet en beter bij het huis past. De dakkapel verloopt vloeiend over in het huidige dak. Ook vraagt een dakkapel met een schuin dak om weinig onderhoud en biedt vaak nog wat meer ruimte dan een dakkapel met een plat dak. De kosten voor een dakkapel met een schuin dak liggen dan ook hoger en mag niet zonder bouwvergunning geplaatst worden.

Offerte aanvragen voor uw nieuwe dakkapel

De prijs voor een dakkapel is afhankelijk van de hellingshoek van uw dak en de omvang van de dakkapel. Hieronder vindt u een prijsindicatie voor een dakkapel met standaardafmetingen:

  • Houten dakkapel: €2000,- tot €4000,-
  • Kunststof dakkapel: €3000,- tot €6000,-
  • Prefab dakkapel: €3500,- tot €7000,-

Een dakkapel met een schuin dak kost ten opzichte van een dakkapel met een plat dak zo’n €600,- tot €800,- meer.

De bedrijven die bij Offerteparadijs.nl aangesloten zijn, zijn allemaal betrouwbaar en leveren werk van kwaliteit. Vergelijk hier gemakkelijk alle offertes van alle specialisten in dakkapellen bij u in de buurt.

Beoordeling

Vraag in 1 minuut 5 offertes aan!